Szenzoros szerkezet megfigyelés

épületekhez, építményekhez

MAGYAR STARTUP

SURVIOT Monitoring

Mi, a SURVIOT csapata, büszkék vagyunk arra, hogy a magyar startup világ egyik dinamikusan fejlődő szereplőjeként részesei és formálói vagyunk az építőipari monitoringnak. A 2022-ben alapított cégünk célja, hogy egyszerűvé és hozzáférhetővé tegyük az épületek és egyéb szerkezetek állapotának megfigyelését.

Már a kezdetektől fogva igazoltuk a SURVIOT hatékonyságát: a soproni M85 alagút projektje során kifejlesztett automatizált rendszerünk képes volt a deformáció, a konvergencia, a felszín és épületmozgások, valamint a hidrogeológiai paraméterek részletes nyomon követésére.

A SURVIOT nem csak egy technológia, hanem egy új szemléletmód a magas- és mélyépítési projektekhez. Célunk, hogy megkönnyítsük az üzemeltetők és kivitelezők munkáját, automatizált megoldásokkal támogatva őket. Folyamatosan fejlesztjük platformunkat, új szenzorok és funkciók hozzáadásával, hogy mindig a legfrissebb és legpontosabb információt nyújthassuk.
innovatív megoldásunk

"Okosórát" teszünk hidakra, alagutakra és épületekre

A SURVIOT megoldásaival forradalmasítjuk a szerkezetek megfigyelését, az építőipartól kezdve a városi infrastruktúráig. Innovatív technológiánkkal valós idejű, pontos és megbízható adatokkal szolgáljuk ki ügyfeleinket, lehetővé téve számukra, hogy időben és költséghatékonyan hozhassanak döntéseket. A rugalmas és skálázható rendszerünkkel a monitoring már nem csak szükségesség, hanem előny is lehet minden projektben.
Saját, mérnöki szoftverünk lehetővé teszi, hogy az épületek és egyéb szerkezetek állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük, az adatokat gyűjtsük, elemezzük és vizualizáljuk. Ez a megközelítés segít a szakembereknek, hogy időben észleljék a potenciális problémákat. A problémák azonosítása segít megelőzni a nagyobb károkat, baleseteket. Így meghosszabbítjuk az épületek élettartamát, növeljük a biztonságot és csökkentjük az építési és karbantartási költségeket.
SURVIOT GNSSPOD In action
Előadások

Monitoring megoldásunk

okos monitoring

A monitoring lépéselőny és biztonság

A monitoring, azaz a rendszeres megfigyelés, elemzés és értesítés kulcsfontosságú szerepet tölt be a modern építőiparban és azon túl is.
A SURVIOT Monitoring rendszere ezt az átfogó megközelítést alkalmazza, lehetővé téve ügyfelei számára, hogy az építőipari projektek minden szakaszában érdemi döntéseket hozzanak a valós idejű adatok alapján.
Költségcsökkentés

A manuális ellenőrzések csökkentése és a karbantartási költségek optimalizálása.

Fenntarthatóság

Az infrastruktúra élettartamának meghosszabbítása a folyamatos és precíz monitoring segítségével.

Döntéselőkészítés

Gyorsabb reakcióidő és hatékonyabb döntéshozatal.

Biztonság

Időben történő beavatkozás a problémák korai felismerésével.

ÍGY ÉPÜL FEL A MONITORING

1. Igények felmérése
Minden projekt kezdetén alaposan felmérjük az ügyfél igényeit és elvárásait. Ebben a szakaszban meghatározzuk a monitoring célját, a kritikus területeket és a kulcsfontosságú paramétereket.
2. Rendszertervezés és szenzorok kiválasztása
A felmérés alapján kialakítjuk a monitoring rendszer tervezetét, beleértve a szenzorok típusát és elhelyezését, amelyek az adott projekt szükségleteihez leginkább illeszkednek.
3. Telepítés és beállítás
A szenzorok telepítése után a rendszert beállítjuk és teszteljük, hogy biztosítsuk a pontos és megbízható működést.
4. Adatgyűjtés és továbbítás
A rendszer folyamatosan gyűjti az adatokat a szenzoroktól, és ezeket valós időben továbbítja a felhőalapú adatkezelő rendszerbe.
5. Adatfeldolgozás és kiértékelés
A SURVIOT rendszerében az adatfeldolgozás és kiértékelés lépése létfontosságú. Ebben a szakaszban történik meg a nyers adatok átalakítása hasznosított információkká. A feldolgozott adatokon szakértőink által végzett kiértékelés lehetővé teszi a potenciális problémák és trendek azonosítását, amelyek kulcsfontosságúak a rendszer megbízható működése szempontjából.
6. Vizualizáció és elemzés
Az adatok feldolgozása és kiértékelése után következik a vizualizáció és elemzés fázisa. Ebben a lépésben az adatokat vizuálisan ábrázoljuk, így könnyebben értelmezhetővé és hozzáférhetővé válnak a felhasználók számára. A vizualizáció segít a döntéshozóknak gyorsan és hatékonyan megérteni a rendszer állapotát és meghozni a szükséges intézkedéseket. Az elemzés során tovább mélyítjük az adatok értelmezését, lehetővé téve a hosszú távú trendek és mintázatok feltárását, amelyek segítenek a fenntartható és előrelátó karbantartási tervek kidolgozásában.
7. Riportálás és értesítés
Az ügyfél rendszeresen kap jelentéseket az adatokról és azok elemzéséről, valamint azonnali értesítéseket kap a rendszer által észlelt kritikus változásokról.
8. Folyamatos monitoring és karbantartás
A rendszer folyamatosan monitorozza a szerkezetek állapotát, biztosítva a biztonságos és hatékony működést hosszú távon.

Testre szabott megoldásokat kínálunk!

Előzzük meg együtt a bajt!

Alagút

Problémák:

Felszínsüllyedés

Inklináció (dőlés)

Elmozdulás (extenzométer)

Talajvízszint változásból fakadó problémák

Alagút

Mérések:
dőlés / erő, feszültségmérés / levegőminőség / lassú elmozdulás, süllyedés / repedéstágasság / szerkezeti nedvesség / környezeti hőmérséklet / talajvízszint / forgalom / nyomás / elmozdulás

Híd

Problémák:

Saru beszorulás

Dilatáció működésképtelen

Korrózió (beton is)

Hőtágulás

Jegesedés

Híd

Mérések:

rezgés, dinamikus elmozdulás / dőlés / erő, feszültségmérés / lassú elmozdulás, süllyedés / repedéstágasság / jegesedés / saruelmozdulás / szerkezeti nedvesség / szerkezeti hőmérséklet / dilatáció mozgás / környezeti hőmérséklet / szél / csapadék / talajvízszint / forgalom

Gát

Problémák:

Dőlés

Elmozdulás

Repedések

Nyomás

Gát

Mérések:
dőlés / erő, feszültségmérés / szerkezeti nedvesség / környezeti hőmérséklet / talajvízszint

Műemlék

Problémák:

Dőlés

Süllyedés

Falak nedvesedése

Teherhordó szerkezet repedései

Műemlék

Mérések:
rezgés, dinamikus elmozdulás / dőlés / erő, feszültségmérés / levegőminőség / lassú elmozdulás, süllyedés / repedéstágasság / szerkezeti nedvesség / szerkezeti hőmérséklet / környezeti hőmérséklet / szél / csapadék / talajvízszint

Épület

Problémák:

Dőlés

Süllyedés

Falak nedvesedése

Teherhordó szerkezet repedései

Épület

Mérések:
rezgés, dinamikus elmozdulás / dőlés / erő, feszültségmérés / levegőminőség / lassú elmozdulás, süllyedés / repedéstágasság / szerkezeti nedvesség / szerkezeti hőmérséklet / környezeti hőmérséklet / szél / csapadék / talajvízszint

Siló

Problémák:

Korrózió

Anyagfáradás

Dőlés

Süllyedés

Siló

Mérések:

dőlés / erő, feszültségmérés / levegőminőség / lassú elmozdulás, süllyedés / repedéstágasság / szerkezeti nedvesség / szerkezeti hőmérséklet / környezeti hőmérséklet / csapadék / nyomás / talajvízszint

Akár már a tervezési szakaszban is segítünk önnek!

Projekteink

Ahol már bizonyítottunk

Telepített szenzoraink folyamatosan rendelkezésre állnak és adatokat szolgáltatnak a SURVIOT platformnak, mely számol, vizualizál, értesít és nem utolsó sorban figyel.

Surface movement measurement by SURVIOT
Sopron

M85 autópálya alagút építési munkálatai során folyamatos talajmozgás-monitoring.

Budapest

H5 HÉV vonalon, alagút födém szerkezetének rezgésmérése, a repedt és az ép szakaszok összehasonlítása.

Köröstarcsa

Kettős-Körös híd rezgésmonitorozása, a szerkezet élettartamának növelése érdekében.

GNSSPOD SHM Surviot
Pécs

Raktárépület megfigyelése süllyedés és dőlés paraméterek alapján, egy közeli vasúti pálya miatt.

Modern és megbízható

A SURVIOT nem csak egy modern és innovatív megoldás, hanem egy olyan platform, amely teljes mértékben megfelel a mai kor elvárásainak. Legyen szó kommunikációs kapcsolatokról, mint a GSM, internet, illetve műhold alapú adattovábbítás, vagy a mobil eszközökön elérhető kiterjesztett valóságról, a SURVIOT képes ezeket integrálni, biztosítva ezzel egy rugalmas és minden helyzetben elérhető megoldást a felhasználóknak .

Űrtechnológia
Kiterjesztett valóság
Ígéretes vállalkozás
Széles alkalmazási lehetőség
Kapcsolat

Kérjen visszahívást!